september 12, 2017 Jens Maegaard

Tirsdag den 3. oktober 2017 slutter folketingets sommerferie, samme dag holder vi sommerafslutning for alle medlemmer i Varde Cykelklub “børn – voksne – landevej – mtb”.
Herefter hedder det vintertræning 🙂

Vanen tro vil Jytte & Co stå klar i klubhuset fra kl. 18:30 hvor der serveres lidt til ganen samt en vand/øl.

Vi opfordrer alle hold til at deltage, så vi kan få lidt løgn-historie på tværs af holdene. Og håber at de hold der ikke træner tirsdag, vil flytte træningen til tirsdag denne dag, samt landevejsholdene evt. vil starte træningen lidt tidligere end normal, så alle kan nå en god tur på rammen og herefter deltage i fælles hygge i klubhuset

Vi ses

 

 

juli 12, 2017 Webmaster

Kære medlemmer,

Som et resultat af brugertilfredsheds undersøgelsen sammen med DGI, så var klubtøjet et af de fokuspunkter, som stod klart. Bestyrelsen har derfor arbejdet på justering af klubbens tøjdesign og ny leverandør.

Den nye leverandør bliver Marcello Bergamo, og vi benytter lejligheden til at justerer og opdaterer designet. Som i kan se i eksemplet, så bliver det ikke en radikal ændring af nuværende design, farverne er de samme, men vi justerer lidt på udtrykket. Det vil derfor være muligt at bruge den gamle cykel garderobe sammen med den nye.

Salg og bestilling vil fremover blive håndteret via en webshop løsning med 2 eller 3 årlige deadlines og ca. 1½ måneds leveringstid. Klubben påregner at have et “nød lager” af tricos og pants som nye medlemmer kan købe.

Vi forventer at være klar med webshop og prøvekollektion til efteråret. I bliver opdaterert omkring det endelige setup og kollektionen omkring september. Første levering af de nye tøj forventer vi bliver sidst på året.

 

Nuværende lager af klubtøj / samt suppleringer:

Ændringen betyder derfor, at vi indkøber ikke mere tøj hos nuværende leverandør og fortsætter med 20% rabat på alt tøj, der ligger på lager. Vi sælger lageret så længe der er noget tilbage, og opstår der mangler, så må I afvente den nye levering.

Vi håber, I vil tage godt imod det nye tiltag. 

Bestyrelsen i Varde Cykelklub
Lisbeth Nielsen, Formand
Tommy Tungelund, Klubtøj ansvarlig

 

 

juni 27, 2017 Webmaster

Holdkaptajner og ruter på D. holdet efteråret 2017

Dag

Dato

Rute

Holdkaptajn

Km.

Byer på turen

           

Torsdag

27. juli

C

Holger

47

Varde – Knoldeflod – Årre – Helle – Næsbjerg – Sig – Tinghøj – Varde

Tirsdag

1. august

P

Peder

50

Varde – Orten – Bahl – Bækhuse – Henne st. –  Stausø – Ovtrup – Debel – Tinghøj – Varde

Torsdag

3. august

H

Knud

50

Varde – Sdr. Varde – Roust – Grimstrup – Sadderup – Lufthavnen – Bryndum – Forum – Alslev – Varde

Tirsdag

8. august

Å

Kurt

52

Varde – Outrup – Hennebjerg – Nr. Nebel – Lunde – Frøstrup – V. Debel – Bahl – Orten – 7 sving – Varde

Torsdag

10. august

J

Holger

54

Varde – 7 sving – Bahl – Ovtrup – Henne st. – Vrøgum – Kærup – Varde

Tirsdag

15. august

I

Peder

56

Varde – Næsbjerg – Øse – Nordenskov – Ansager – Skovlund – Hodde – Sig – Varde

Torsdag

17. august

Q

Knud

57

Varde – Frisvad – Thorstrup – Tistrup – Gårde – Ølgod – Strellev – Horne – Blaksmark – Varde

Tirsdag

22. august

G

Holger

55

Varde –Knoldeflod –  Årre –  Fåborg -Agerbæk – Vrenderup -Næsbjerg – Varde

Torsdag

24. august

O

Kurt

52

Varde – Sig – Vesterbæk – Hodde – Tistrup – Asp – Horne – Thostrup – Frisvad – Varde

Tirsdag

29. august

E 1

Peder

50

Rink.vej –  Frisvad – mejla – Horne – Gundrerupvej – Kvong – Åsted – Lunde – Frøstrup – Tinghøj

Torsdag

31. august

V

Knud

49

Varde – Alslev – Visselbjerg – Sjælborg – Hjerting – Tarp – Bryndum – Astrup – Alslev – Varde    

Tirsdag

5. sept.

E

Holger

43

Varde – 7 sving – Astrids minde – Kærup – Oksbøl – Kravnsø – Alslev – Toftnæs – Varde

Torsdag

7. sept.

M

Kurt

41

Varde – Kærup – Vrøgum – Kærgård – Oksbøl – Billum – Janderup – Varde

Tirsdag

12. sept.

B

Peder

38

Varde – Janderup – Billum – Tarphagebroen – Sjælborg – Guldager – Frøkærvej – Alslev – Toftnæs – Varde

Torsdag

14. sept.

U

Knud

35

Varde – Armvangvej – Frisvad – Lykkebjerg – Sig – Næsbjerg – Ulvemosevej – Gelleruplund – Tyvevej

Tirsdag

19. sept..

X

Kurt

33

Varde – Hovedvej 12 – Gl. Livstrupvej – Roust møllevej – Rousthøje – Knoldeflod – Skolebakken – Varde

Torsdag

21. sept.

S

Holger

28

Varde – Hyllerslev – Janderup – Billum – Tarphagebroen – Kravnsø – Alslev – Toftnæs – Varde

Tirsdag

26. sept.

Z

Peder

27

Varde – Hyllerslev – Janderup – Billum – Hanevangvej – Kærup – Nybro – Astrids minde – 7 sving – Varde

Torsdag

28. sept.

Æ

Alle

24

Varde –  Rundkørslen Alslev – Hjertingvej – Plantagevej – Roustvej – Tyvevej – Knoldeflod – Skolebakken – Varde

 

Holdkaptajner på D. holdet

Peder  Dam

Hjertingvej  77

20654237

ipdam@mail.dk

   

Holger  Hansen

Fyrrelunden 40

50803108

laguna@turbopost.dk

Kurt Rosendahl

P.Th. Brunsalle 17

40379093

bruunsalle6800@gmail.com

 

 

juni 27, 2017 Webmaster

Hermed følger et lille overblik over træningsplanerne for de forskellige hold hen over sommermånederne. Følg med på holdenes FB grupper, da det er der de daglige ting kommunikeres ud.

  • Landevej A: Træner efter deres træningsplan, men uden fast træner i Juli.
  • Landevej B, C & D: Træner på de normale træningstider, men der er IKKE tilknyttet faste holdkaptajner, så dem der møder op organisere træningen.

 

  • MTB Licens – Voksen & B&U: Der trænes efter træningsplanerne og der kommunikeres via FB grupperne hvem der er træner/tovholder.
  • MTB B & C: her køres efter normal plan i uge 27, og først i uge 29, 30, 31 og 32 er der selvtræning. De opfordrer til at melde ind via FB grupperne om der trænes og om der ønskes selskab!

 

  • MTB B&U for alle – både hold 1 og hold 2: Der holdes sommerferie i hele Juli, så træningen starter op igen tirsdag den 1. august.

Husk der holdes fælles sommerafslutning for HELE klubben på lørdag den 1. juli – men cykling på de respektive hold kl. 10.00 og kl. 12.15 serveres der GRATIS Grillpølser, brød, Cocio, Sydbank kildevand, sodavand og øl.

Bemærk: Vi holder sommertilbud på klubtøjet denne lørdag, så der gives 20% på alt mellem 12:15 og 14:15 lørdag den 1. Juli 2017

Læs hele invitationen med eftermiddags og aftens program her: http://www.vardecykelklub.dk/begivenhed/sommerferie-sammenkomst-maaske-med-grillfest-til-ud-paa-natten

juni 7, 2017 Webmaster

Flammen Ligaen 2017 kom godt i gang med to meget forskellige april løb i København. Efter en længere maj pause, så er vi ved at gøre klar til endnu en afdeling, som denne gang afholdes i Varde.

Det er nok kendt af de fleste, at vi afholder løbet efter en lidt anden tidsplan end de første to afdelinger, da B&U teknikøvelserne ikke indgik for alle afdelinger i den tidlige Liga planlægning. Derfor greb vi chancen for at afholde en kompakt intensiv dag med alle licensklasserne om søndagen, så vi forhåbentlig kan få god stemning og hep på ruten gennem hele dagen!

Programmet og alle informationer om Liga afdelingen i Varde finder du på http://mtbliga.dk/races/sramliga3-c2-varde

Har du ikke DCU licens, så kan du stadig deltage i hoved løbene via en en-dags licens og en leje chip. Du kan læse om fremgangsmåden under ovenstående link, og vi vil gerne opfordre alle, der har lidt fart på cyklen og lyst til en stor oplevelse, til at prøve en deltagelse i et Liga løb, hvor det er helt anderledes end at køre motionsløb. Her vil alle i klassen være nogenlunde jævnbyrdige, og vi ser en masse stillingsskift og små kampe gennem hele løbet.

Vi vil dog også meget gerne gøre lidt reklame for motionsløbet Hvidbjerg Strand MTB Race som afvikles Lørdag den 17/6 kl. 14.00 hvor alle motionsryttere kan deltage uden licens, men stadig køre den fulde UCI rute uden ændringer. Vi ved der er mange, som ikke er til licens og alt for skrap konkurrence, så derfor har vi i samarbejde med vores sponsor Hvidbjerg Strand arrangeret en motionsstart for Motion Herre (3 omgange = ca. 65 min) og Motion Damer (2 omgange = ca. 50 min). Vi har sat startgebyret meget lavt her i starten, og så stigende frem mod løbet, så det er en god ide at tilmelde sig nu. Tidtagningen til motionsløbet kører via klubbens eget Lap.io system, så har du en af de flade sko-chips, så kan du bruge den – ellers køber du en chip for kr. 100,00 via tilmeldingen. Du kan læse alt om løbet – og tilmelde dig via løbets egen eventside, som har: https://app.lap.io/event/2017-hvidbjerg-strand-mtb-race
– Der er også oprettet en licensklasse for både damer og herrer, så de DCU ryttere der gerne vil have en “race like” testkørsel af ruten lørdag kan anvende denne mulighed – elelrs er der åben for træning på ruten fra kl. 16 lørdag.

Vi har igen bygget nye sektioner på ruten og kombineret det hele på nye måder, så selvom grusgraven allerede er kendt for sit flow og super hurtige sektioner – det er alt sammen kun blevet bedre! Kom til Varde og deltag, og tag dine supportere med. Der er masser af fede steder at se cykelløb rundt på ruten, og hele området er meget kompakt!

Vi arrangere en lille uformel rutevisning på sporet torsdag den 8/6 kl. 18.30. Mødested er ved eventpladsen bag Nysø – kør efter Roustvej og Nysø – parker på p-pladsen og kør ned forbi søerne via grusvejen, så kommer du til græsplænen hvor vi samles. Vi kører præcis kl. 18:30 og der vises en omgang med moderat gas… Der vises hvor kort rute kortes af, men der laves ikke en decideres rutevisning på den korte rute.

Vi håber at se mange til en fedt weekend i Varde

Med venlig hilsen
Varde Cykelklub

maj 16, 2017 Jens Maegaard

Varde Cykelklub træder en ny klassiker i gang til sommer

Søndag den 11. juni har Varde Cykelklub lavet en helt særlig aftale med vejrguderne om sol fra en skyfri himmel – 22 grader og svag vind fra øst.

Det er nemlig dagen, hvor den ambitiøse cykelklub i samarbejde med Varde Kommune lancerer Varde Classic. Fire løb i et – tilrettelagt til både landevej og MTB for motionister og elite i alle aldre. Og med mulighed for at vinde en tur i luftballon.

Det nye løb består af et landevejsløb på 115 kilometer for både hold og soloryttere. Ruten bringer deltagerne ud på de idylliske veje og gennem landsbyerne i den østlige del af Varde Kommune med masser af smukke udsigter, læhegn og god asfalt.

For den lange rute gælder, at deltager du også på et hold, skal holdet bestå af 4-6 ryttere, og at det er de fire første over stregen, der tæller. Samtidigt deltager alle ryttere i den individuelle konkurrence.

Den anden landevejsrute på 60 kilometer følger delvist samme rute med pitstop i Nordenskov.

Den tredje rute på 43 kilometer er øremærket de mange MTB-ryttere, der kan se frem til en rute mod nord på både asfalt og grus gennem de ellers lukkede Frøstrup og Orten Plantager. Ruten er ikke en klassisk singletrack og stiller derfor ikke specifikke tekniske krav eller særlig træningstilstand men alene lysten til en smuk tur på de brede dæk.

Den sidste rute er på 10 kilometer og henvender sig især til familier og cyklister, der ønsker en hyggelig tur rundt i Varde by. Ruten er lavet samarbejde med Varde Kommune, ProVarde og Varde Sommerland.

Fælles for alle fire ruter er start og mål ved Varde Fritidscenter.

Starten går klokken 9.00 og hele arrangementet ventes færdigt ved 14-tiden.

Prisen er fra 50-150 kroner pr. rytter.

Yderligere oplysninger kan findes på www.vardeclassic.dk.

I hold konkurrencen er førstepræmien er en smuk tur i Provardes fuldblods luftballon med skipper. Måske hen over cykelruterne set fra oven.

Cykelklubben har desuden udtrækningspræmier på alle ruter og håber sammen med Varde Kommune på stor opbakning, så Varde Classic kan blive en årligt tilbagevendende begivenhed.

TILMELD DIG >> HER<<

 


 

april 26, 2017 Webmaster

Til orientering, så har der, i aftes og i nat – kørt en sag omkring modsat kørsel på sporet i grusgraven.

Personen, som henvender sig til os er meget insisterende på at vi skal få styr på problemet, da det er en potentiel “bombe” for sikkerheden og den offentlige adgang til sporene. Vi lægger os “fladt ned” og beklager siturationen og arbejder på bedre praksis fremover!

Med “modsat kørsel” har løbende været diskuteret i både bestyrelsen og MTB Udvalget i klubben, og vi har den officielle holdning at der IKKE må køres modsat på sporet til træninger. Vi mener dette er blevet løbende meldt ud, men vi ønsker at bruge denne sag til at stramme op på det!

Vi mener dog, at det kan foresvares, at have lidt frihed til at specielle rute-kombinationer til vores mange løb. Men når denne løsning vælges, og der foregår “rutevisning” på den ene eller anden måde, så skal der advares om det ude på sporet og ved startstedet!

Kommunen er meget opmærksom på at vi ikke må skilte for meget i skovene, men en lamineret A3 ved rute start ved både Nysø og den runde på-plads – og ved de berørte sektioner kan være løsningen. Blot husk at fjerne dem igen, efter hver træning.

Det er også i forslag, at der oprettes en centralt sted, hvor oplysninger om specielle forhold på sporene i Grusgraven og Militærskoven postes – det kan være rutearbejde, lukning af ruten pga. jagt eller løb eller andre forhold, som ikke har så meget relation til Varde Cykelklub. Vi må jo nok anerkende at vi ikke længere har “lokale spor” men nærmere “regionale spor” som tiltrækker brugere, som ikke får vores klub information. Vi er i overvejelse om en løsning, men er forsigtig med at sprede information på for mange platforme.

Vi håber at hver enkelt vil tage dette opslag til efterretning, og være fælles om at fastholde en fornuftig adfærd på sporene. Vi ved godt at tingene nogen gange kan tage en “uheldig” drejning, men hvis vi bare hurtigt kommer tilbage på rette spor, så er vi nået langt.

Ole Klemmensen,
fmd. for MTB Udvalget &
bestyrelsesmedlem i Varde Cykelklub

april 9, 2017 Jens Maegaard

Mandag den 1. maj 2017 afholder DGI et lille foredrag om Watt og hvad vi som cykelrytter (race og MTB)  kan anvende det til.

Bliv klogere på grundelementerne i watt træning og forstå betydningen af dette i forhold til din træning.

Watt-baseret træning er et stærkt redskab for den nysgerrige cykelrytter, recipe der gerne vil være klogere om og på sig selv

Er man villig til at investere tiden i at forstå wattmåleren og de informationer den samler, ligger der for ryttere på alle niveauer et stort potentiale for forbedring.

Det kræver, at man sætter sig ind i arbejdsredskabet wattmåleren og får forståelse for watttræning.

Det hele fortalt på vestjysk, så alle kan forstå alle de nye begreber.

Efter aftenens program kan du sætte dig direkte på cyklen og omsætte din teoretiske viden til praksis.

Praktisk Info:

Arrangementet er for medlemmer af Varde Cykelklub

Hvornår: Mandag d. 1. maj 2017 kl. 19:00 – 21:00
Sted: VCK klubhuset kl. 19:00

Tilmelding senest den 28. april til Jens Maegaard på sms 29906131 eller mail landevej@vardecykelklub.dk

Mv

Jens Maegaard