Landevejstræning i Varde Cykelklub

Opdateret: 30-12-2015/JM

Træning på Landevej i Varde Cykelklub

For landevejs ryttere har vi følgende træningshold/grupper, som beskrives i dette dokument:

• B&U for alle – træning:
    Vi har p.t. ingen B&U tilbud for landevej i klubben
  • Landevej Senior A-B-C-D hold – træning:
    tirsdag og torsdag 18.00 til ca. 20.00
  • A-holdet træner yderligere en dag i weekenden

Generelt for alle landevejs hold/grupper:

Det kan ikke undgås at der sker defekter når der kører på landevej. Derfor er det vigtigt at man altid møder op med en cykel der spiller fra starten.

Hver mand har selv en slange, en pumpe og evt. multitool værktøjssæt med.

Folk plejer at være søde til at hjælpe hinanden, men skal vi både ligge hænder, grej og træningstid til at hjælpe, så skal du nok ikke forvente ros bagefter, så lær at klare dig selv!

Når det er sagt, så er der jo meget forskel på holdende. Børnene får selvfølgelig hjælp, men de skal selv have sagerne med! På D og C holdet kan man måske endda lære at skifte slange. På A og B-Holdet får man at vide at man skal skynde sig og ikke fumle med sagerne, og der køres ofte videre og vendes om efter nogle minutter for at få folk med igen.

Uanset hvilet hold man kører på, så kører man altid sammen ud og sammen hjem.

Landevejstræning Senior D - hold
(Nybegynder og letøvet):

D – holdet er det hold du skal møde op på, hvis du gerne vil I gang med at køre landevejscykel. Her er kompetente folk, som vil give dig en grundig vejledning, og gode fif til at komme videre hvis det er det du ønsker.

Det første du lærer er hvordan vi opfører os I trafikken. Herefter vil du lærer hvordan man kører paradekørsel, kørsel på en linje og senere vil du også lære at kører rulleskift.

Vi anbefaler at alle nye landevejs ryttere I VCK at starte på D – holdet de første par gange.

Landevejstræning Senior C – hold
(For øvede rytter):

C – holdet er for den øvede rytter, som elsker at motionere samt at være en del af en gruppe som ønsker at holde en god form, kombineret med et godt socialt samvær.

Niveauet: Vi tilstræber at lukke hullet imellem D og B holdene.

De hurtigste C ryttere vil typisk køre lide op med de langsommste på B holdet, ligesom de langsommste lige har været forbi D holdet, men vil lidt mere.

Holdet har 4 holdkaptajner tilknyttet, som på skift står for træningen. På en træningsaften vil distancen ofte være ca. 50-60 km med forskellige spurter og intervalle indlagt.

Mange at deltagerne på C – holdet deltager ofte i motionscykelløb.

Landevejstræning B – hold senior
(For de øvede med grundformen iorden):

B – holdet er for de øvede og hurtige ryttere, som har grundformen i orden og som ikke ønsker at kører på A – holds niveau.

Under træningen på B – holdet køres ofte en længere tur, hvor dele af turen foregår med høj intensitet og høj puls. Turene kan også være arrangeret med længere intervaller, spurter og små cykelløb.

Landevejstræning A – hold/Licens senior:

Målgruppen for A-holds træningen er licens ryttere samt de, der ønsker en målrettet træning for at opnå forøget performance. Næsten alle kan deltage, det kræver dog en vis grundform og cykelerfaring.

Den store forskel i relation til vores øvrige hold vil være, at vi ser på træningen i et samlet forløb over hele sæsonen. Det vil i praksis sige at vi vil forsøge at gennemføre en træning der lægger op til et eller flere nærmere definerede mål.

Træningen vil bestå af udholdenheds- (aerob og anaerob elementer), styrke-, smidigheds- og tekniktræning med vægt på kvalitet.

Træningen vil altså indeholde elementer af høj intensitetstræning (intervaller i forskellige former), langdistance træning, tekniktræning samt decideret styrke og smidigheds træning.

B&U træning:

PS. pr. 26-04-2016 er B&U træningen for landevej sat på stand by. Vi håber på et senere tidspunkt at der kan blive basis for at en gruppe børn vil efterspørge dette tilbud, og så vil landevejsudvalget tage det op igen, og se om der kan organiseres noget træning igen.

Træningen på racer foregår på kortere ruter omkring Varde, så alle børn og unge kan deltage.

Træningen er for alle Børn/Ungdom i alderen fra 9 – 16 år. Forudsætningen for at kunne deltage i træningen er at man har en racercykel med nogle gear og en drikkedunk, samt at man kører med hjelm - også til og fra træning :-).

Cyklen skal være i teknisk god stand og der skal være pumpet luft i hjulene, så trænerne ikke først skal bruge tid på at hjælpe med at pumpe og skrue! Medbring også ALTID en ekstra slange og en pumpe, og hvis du ikke kan skiftes slange uden værktøj, så sørg for at have det med også. Selv om man er 9 år, så skal man selv have grejet med - så skal de voksne selvfølgelig nok hjælpe med de praktiske.

Tiderne er afgangstider, så mød op 10 min før, så du er klar. Altid afgang fra klubhuset Håndværkervej 10 A, 6800 Varde.

HUSK NU at komme til træningen, Det er ikke kun dig selv du snyder, men også din klub kammerat, som så ikke får optimal træning. Jo flere vi er, jo sjovere og bedre træning kan vi lave.

Træningsruter: Der trænes primært på 4 ruter i Varde og omegn

• - Varde Syd industri
  • - Militærområdet ved SF vejen
  • - Lindningbro runden ved Sig
  • - Skolebakken ved Vardeegnens Ungdomsskole

Alle skal naturligvis køre med cykelhjelm.

Træningens præmisser: Der lægges meget vægt på at lære de unge ryttere om sikkerhed, at sidde rigtigt på cyklen og at køre i de rigtige gear, så de får nogle gode vaner på cyklen og derved undgår skader.