VCK Young Guns

Hvad er det?..

Opdateret: 26-12-2015

”YOUNG GUNS”…
- er et begreb som er blevet til daglig tale i Varde Cykelklub.

Af: Søren Sidevind Nielsen, tovholder m.m. i Young Guns projektet

Hvad er Young Guns? Projekt ”Young Guns” er på vej ind i sin 4. sæson, med Varde Cykelklubs unge cykelryttere som omdrejningspunktet. Konceptet er modnet og er blevet tilpasset henover de tidligere sæsoner, sådan at projektet i dag primært handler om at fastholde interessen til cykelsporten hos de unge mennesker, og skabe sociale relationer på tværs i gruppen, både inde i og udenfor klubbens aktiviteter.

Hvem er Young Guns? Young Guns-gruppen er tiltænkt aldersgruppen U17 – U23. Og selvom gruppen i dag udelukkende består af drenge og unge mænd, så er projektet ikke kønsbestemt. Varde Cykelklub har en stor B&U afdeling med mange friske piger, som forhåbentlig en dag vil springe ind i truppen, og forbedre træningsmiljøet yderligere.

Projektet lægger stor vægt på de unges interesse i og omkring cykelløb, og det afspejler sig i vores aktiviteter. Vi bestræber os på at skabe et sammenhold i truppen, som giver motivation og lyst til at cykeltræne og køre cykelløb.

Hvad laver vi? Vores aktiviteter spreder sig over mange forskellige områder – fra træningsture rundt om i DK til indædt paintball fight i skoven - fra grillaften til inspirationsdage med kendte og spændende personligheder. Men det er sammenholdet og trivslen i truppen, som er fællesnævneren for alle vores aktiviteter, og det starter under den fælles klubtræning.

Hvor skal vi hen? Først og fremmest skal vi have det sjovt. Derfor er det de unge menneskers ansvar at støtte hinanden til træning og når vi rejser ud sammen til cykelløb. Vi er alle sammen forskellige, men ikke mere end vi alle sammen skal kunne trives i truppen.

Den indbyrdes tolerance og interesse for hinanden skal vi bygge videre på i 2016. I det første halvår af 2016 kan vi se frem til en træningsweekend i det midtjyske med U-ryttere fra andre klubber. Vi skal en tur i skoven, for i fællesskab at få styrket vores stifinder gener. Og når foråret har fået fut i varmeovnen, så skal vi på havet og teste vores evner på vandski.

Tovholdergruppen med Kenneth, Kaj, Henning, Martin og Søren ser frem til endnu en sæson med VCK´s Young Guns i 2016.

Young Guns styrke er sammenhold. Sigurd har defekt. Ketil Og Rasmus arbejder intenst på at få Sigurd tilbage i løbet.

Young Guns på krigsstien. Truppen bliver tapet sammen igennem forskellige sjove aktiviteter – her Paintball fight i Oksbøl.

Young Guns on Tour – her et besøg hos den karismatiske mtb rytter, Racing Viking, Erik Skovgaard på hans hjemmebane ved Silkeborg.

Young Guns samling, hvor der laves video analyse og fejlretning på sporet. Det er kvalitets træning, når gruppen er samlet..