Træning på mountainbike i Varde Cykelklub

Alle træningstider for klubbens hold kan ses på denne oversigt > Den komplette oversigt over træningstider i Varde Cykelklub

Vil du prøve at træne med os? Hvis du har lyst til at deltage i træningen i Varde Cykelklub, så skal du blot møde op ved klubhuset, Håndværkervej 10, 6800 Varde - og give dig til kende overfor de ryttere som er mødt frem.
Så hjælper de dig med at finde de rigtige hold, og skabe kontakt med holdkaptejnerne. Som udgangspunkt er man velkommen til at deltage i træningen 3 gange før det forventes at man tegner medlemsskab af klubben.

Mødested for B&U: Her mødes normalt ind ved p-pladsen i Militærskoven, som ligger ved tunnlen til kasernen. 

Generelt for alle MTB træningshold/grupper: Det kan ikke undgås, at der sker defekter når der køres mountainbike. Derfor er det vigtigt, at man altid møder op med en cykel der er klar til den pågældende træning.
Klubkammeraterne er som oftest klar til at give en hjælpende hånd, hvis uheldet skulle være ude – men husk selv at medbringe værktøj mm til turen.

Mere informaption  eller spørgsmål: Se trænerne for de forskellige hold under kontaktinfo, og skriv gerne til dem hvis du har spørgsmål > https://vardecykelklub.dk/contacts


B&U MTB for alle: 

B&U MTB for alle er et tilbud for alle fra 9 år  til ca. 17 år. Vi starter ud fra P-pladsen ved Militærskoven - ved tunnelen til Varde Kaserne. 
Hvis man er under 8 år, bedes man kontakte Holdleder Janni Baltzer eller Ole Klemmensen omkring opstart i klubben og så findes der også en løsning på dette.
Der er 4-6 faste trænere i en rotationsordning. Dertil er der hver gang en hjælpetræner, som sørger for at hjælpe med løst og fast.

Træningen er som altid tilrettelagt på en sådan måde at vi opsøger lidt terræn, hvor der køres noget teknik, lidt intervaller og måske en stafet.

Eneste krav til at deltage i B&U MTB-træningen er, at du er indstillet på at give den en "skalle" i de godt to timer en træning forløber. 
Er du eller din far/mor i tvivl om du kan være med, så er forældre meget velkomne til at køre med i træningen, for på den måde at være behjælpelig hvis der skulle opstå problemer.

Man er meget velkommen til at kontakte holdansvarlig, hvis man gerne vil prøve kræfter med holdet, eller høre mere herom.

B&U huskeseddel:

 

MTB Senior A/Licens-hold:

For deltagelse i licens-træningen, så skal man som udgangspunkt holde DCU licens eller have inventioner om at indløse licens og køre licensløb. Alle er velkommen til at køre en "prøvetur" med gruppen, og gæstelicensryttere fra andre klubber kan deltage efter aftale.

For licensrytterne er der en mindre egenbetaling for at få stillet træningsplaner til rådighed og samtidig opnå støtte til diverse samlinger.

Kun ryttere fra U/17 klassen og op kan deltage fuldgyldigt i licensgruppen. Yngre ryttere fra U/13 og U/15 kan deltage efter aftale.

 

MTB Senior B-hold (for øvede ryttere):

Som klubbens B- hold ligger vi og niveauet imellem MTB-licens og C-holdet og ambitionen er at lukke ”hullet” imellem de 2 hold. Det betyder at hvis du "ny på cyklen", så får du en lidt for barsk start på karrieren på B-holdet og det bedste råd er, at tage forbi C-holdet inden, få lidt km i benene og basic tekniktræning og så er B-holdet det naturlige næste step.

I sæsonen køres intervaller fast hver tirsdag, om torsdagen aftales dagens program og træningssted ved fremmøde, lørdag er et miks af træning på de lokale spor og langture på typisk +3 timer. 
Træningen slås altid op på holdets facebookside forud for dagens træning, her vil det således også fremgå, hvis der er ændringer i dagens program.

 

MTB Senior C-hold (øvet & letøvet):

Varde Cykelklubs mountainbike hold for let øvede/øvede. Det kræver et moderat niveau for at deltage i træningen på C-holdet. Er man ikke let øvet anbefales det at du starter på Varde Cykelklub MTB D-hold (begyndere).

Holdets vigtigste opgave er at træne de grundlæggende teknikker indenfor mountainbike. Dette vil være med til, at man kan færdes sikkert på de lokale spor. Det kræver medlemsskab i Varde Cykelklub for at deltage i træningen på C-Holdet, men man er naturligvis stadig velkommen til at deltage i tre prøve træninger

 

MTB Senior D-hold (begynderhold og letøvet):

Holdet er for helt nye og fungerer som et introduktionshold for nye medlemmer i Varde Cykelklub. Udover dette er holdet også for motionister der ikke nødvendigvis ønsker eller besidder et moderat niveau indenfor mountainbikesporten. Kort sagt! ALLE kan være med på dette hold. Holdets vigtigste opgave er at træne de grundlæggende teknikker indenfor mountainbike. Dette vil være med til, at man kan færdes sikkert på de lokale spor.